Gündem

Erişime kapatılması konuşulan TikTok’un Türkiye temsilcisi TBMM’de anlattı

TikTok’un Türkiye temsilcisi Emir Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda bilgi verdi. Gelen, dünya genelinde her ay 1 milyardan fazla insanın TikTok’a giriş yaptığını açıkladı.

TikTok’un, Türkiye’deki gelişmeler ve platformun güvenlik önlemleri konusundaki çabalarını vurgulayan Gelen, yalan haberlere, dezenformasyona ve zararlı bilgilere karşı mücadelenin devam ettiğini belirtti.

Gelen TBMM’de TikTok’u anlattı

  • Yalan haber, dezenformasyon ve zararlı bilgilerle mücadele platformun öncelikleri arasında yer alıyor. Bu tür bilgilerin ulusal güvenlik, halk sağlığı, seçim süreçleri ve bilime güven üzerindeki etkilerinin farkında olunuyor. TikTok, bu konuda çözümün bir parçası olmak adına çaba sarf ediyor.

Dünya genelinde 40 bin personeli var

  • TikTok, dünya genelinde 40 binden fazla personel ile çalışarak zararlı içerikleri hızla kaldırmaya odaklanıyor. İçerik denetimi yapan moderatörler, günün her saatinde platformun güvenliğini sağlamak için aktif olarak görev yapıyor.

Yapay zeka kullanılıyor

  • Platform, yapay zeka gibi teknolojilere yatırım yaparak topluluk kurallarını ihlal eden içerikleri tespit edip kaldırmak için sürekli olarak sistem ve süreçleri güçlendiriyor.

Ebeveyn kontrolü sağlanıyor

  • TikTok, ebeveynlere çocuklarının kullanımını gözlemleme ve kontrol etme imkanı sunuyor. Ekran zamanı yönetimi özelliği sayesinde aileler, çocuklarının uygulamada geçirebileceği süreyi belirleyebilir ve kontrol edebilirler. ‘Kısıtlı Mod’ ile uygun olmayan içerikleri sınırlayarak güvenliği artırıyor.

Her ülkenin kanunlarına uyum sağlanıyor

  • TikTok, yerel kanunlara ve yönetmeliklere uyum sağlamanın yanı sıra toplumsal hassasiyetleri göz önünde bulundurmaya önem veriyor. Gelen, platformun amacının güvenli, olumlu ve eğlenceli bir deneyim sunmak olduğunu vurguladı.