Gündem

Erkekleri Koruma Derneği nafaka yüzünden tutuklanan Zülfü Dede’ye sahip çıktı

Eski eşine ödenmemiş nafaka borcu sebebiyle tutuklanan 81 yaşındaki Zülfü Şirin’in durumu, Erkekleri Koruma Derneği‘nin müdahalesiyle çözüldü. İddialara göre, Şirin, 20 yıl önce boşandığı eski eşine geçen ay nafaka ödemesini unutunca eski eşi şikayette bulundu, ve Şirin, “nafaka hükümlerine uymama” suçlamasıyla tutuklandı. Ancak Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, Zülfü Şirin’in nafaka borcunu ödeyerek serbest kalmasını sağladı.

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, Zülfü Şirin’in nafaka borcunu ödeyerek serbest kalmasını sağladı

“Eşitlikten yanayız”

Bu olay, nafaka sistemine dair tartışmaları bir kez daha gündeme getirdi. Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “81 yaşındaki bir adamın, bir dedenin nafakayı ödemedi diye cezaevine düşmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu nafaka meselesi tamamen düzenlenmeli. Bunu yetkililer, hukukçular tartışmalı, doğru neyse yapılmalı. Biz kadınlarımızın da yanındayız, erkeklerimizin de yanındayız. Kimseyi ayırmıyoruz, kayırmıyoruz. Biz eşitlikten yanayız” dedi.

“Erkekler de mağdur”

İnceler, erkeklerin de aile içinde hem fiziksel hem de psikolojik şiddet mağduru olabileceğini ve seslerini duyuramadıklarını vurgulayarak, dernek olarak erkeklere hukuki ve psikolojik yardım sunduklarını ifade etti. Özellikle erkeklerin duygusal baskıya karşı çıkmakta zorlandığını ve toplum içinde bu konuda yeterince destek bulamadığını belirten İnceler, bu durumu değiştirmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Farkındalık yaratmak istiyorlar

Erkeklerin de duygusal ve maddi zorluklarla başa çıkma hakkına sahip olduğunu savunan Erkekleri Koruma Derneği, yaşanan bu olayın bir farkındalık yaratmasını umuyor. Ayrıca, dernek olarak ellerinden geldiğince erkeklerin hukuki sorunlarına ve duygusal ihtiyaçlarına destek olmayı sürdüreceklerini belirtiyorlar.