Erken saatlerde EGO’ya, Metro-ANKARAY’a binenler: Duyuru yapıldı!

Ankara’da işe, okula, alışverişe gitmek isteyen birçok kişi erken saatlerde EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Bu nedenle toplu taşıma araçları ile ilgili yapılan açıklamalar binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Sabah saatlerinde EGO otobüslerini kullanan vatandaşlar için ise ücret duyurusu yapıldı.

Ankara’da binlerce kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. EGO Genel Müdürlüğüne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (Metro-ANKARAY) ile BAŞKENTRAY kullanan vatandaşlar için ise ücret duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, trafik yoğunluğunun azaltılması için belli saatlerde indirim uygulanacak.

İndirimli saatler açıklandı

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar 06.00 ile 06.45 saatleri arasında tam ücret olarak 6,50 TL yerine 4,50 TL ödeme yapacaklar.


Avrupa Hareketlilik Haftası

“Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında ABB Başkanı Mansur Yavaş önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yavaş açıklamalarında, “Şehirlerdeki emisyon oranlarının azaltılmasına yönelik bizlerde çeşitli çalışmalar yapmakta, projeler yürütmekteyiz. Şehirdeki emisyon artışlarının en önemli sebeplerinden birisi ulaşım araçlarından yayılan kirletici gazlardır. Bizlerde toplu ulaşım araçlarının tercih edilmesi için filomuzu yeniliyoruz. Bu kapsamda yüzde 90’ı doğal gazlı olan otobüslerimizi teslim alarak Ankaralı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Düşük emisyon değerlerine sahip otobüslerimizi, toplu ulaşım ağımıza eklerken hem çevre dostu bir ulaşım filosu oluşturuyor hem de vatandaşlarımıza sağlıklı, çevreci, ekonomik ve hızlı ulaşım imkânı sağlıyoruz. Bu proje Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından ‘En İyi Ulaşım Projesi’ ödülünü almıştır. Ayrıca, Avrupa Birliği hibesiyle 2021 yılında sıfır emisyonlu ve tamamen elektrikle çalışan 3 adet otobüsümüzü de toplu ulaşım filomuza katmış bulunuyoruz. Bunun yanında 2006 model 6 adet dizel otobüsümüz de Belediyemiz iştiraki olan BELKA AŞ tarafından yüzde 100 elektrikli hâle dönüştürülerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.” İfadelerini kullandı.

Exit mobile version