Ermenistan’dan Türkiye’ye tehdit!

Ermenistan, Türkiye'yi tehdit etti. Türkiye'nin hem askeri olarak destek verdiğini öne süren Ermenistan’ın Rusya Büyükelçisi Vardan Toganyan, Türkiye'nin Karabağ'da F-16 savaş uçaklarını kullanırsa, Ermenistan'ın İskender füzelerini devreye sokacağını söyledi.

Ermenistan’dan Türkiye’ye tehdit geldi. Ermenistan’ın Rusya Büyükelçisi Vardan Toganyan, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’da F-16 savaş uçaklarını kullanmaya başlaması halinde Ermenistan’ın İskender füzelerini devreye sokacağını söyledi. RİA Novosti’ye demeç veren Toganyan, Türkiye’nin Azerbaycan ile Ermenisran arasındaki çatışmaya tam teşekküllü olarak dahil olduğunu öne sürerek, Türkiye’nin bölgeye silah ve askeri danışmanlar gönderdiğini iddia etti.

AÇIKLAMLARI KANIT OLARAK SUNDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye’den gelen diğer açıklamaları kaynak gösteren Toganyan, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’da F-16 savaş uçaklarını kullanmaya başlaması halinde Ermenistan’ın İskender füzelerini kullanacağını ifade etti.

“DEMOKLES’İN KILICI GİBİ…”

Toganyan, “Askeri yönetimin defalarca belirttiği üzere, Türk F-16’lar Demokles’in kılıcı gibi Dağlık Karabağ halkının üzerinde durursa, İskender füzeleri dahil tüm tedbirler alınacak. Yani Ermeni ordusu güvenliği sağlamak için tüm cephaneliğini kullanmak zorunda kalacak” diye konuştu. Ermeni elçi, Gümrü kentindeki Rus askeri üssünü önemli bir dizginleyici faktör olarak gördüklerini ve üssün her zaman istikrarı sağlayıcı bir rol oynadığını ekledi.

İSKENDER FÜZESİ NEDİR?

Rus yapımı bir kısa menzilli balistik füze sistemidir. İskander’in bir dizi misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı savaş başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri için bir elektromanyetik darbe de dahil olmak üzere birçok farklı konvansiyonel savaş başlığı bulunmaktadır. Aynı zamanda nükleer başlık da taşıyabilme kapasitesine sahiptir.

Exit mobile version