Erzurum’da yeni protokol imzalandı! Ekmeğin tanesi dört TL üzerinden satılacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi halk ekmek ile birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında Türkiye’deki en ucuz ekmeğin Erzurum’da satın sloganı ile birlikte bir protokole imza attı. Bu protokol ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Ekmek fiyatlarında yaşanan zam oranları ile birlikte Erzurum’da ekmek fiyatları ile ilgili bir güncelleme meydana geldi. Türkiye’deki en ucuz ekmeğin Erzurum’da satılması ile ilgili bir slogan paylaşılarak Erzurum’da ekmeğin 4 TL olacağı ile ilgili protokol imzalandı. İşte o protokol ile ilgili tüm detaylar…

Ekmek 4 TL’den satılacak

Erzurum Yakutiye ilçesinde bulunan sosyal tesislerde Türkiye’deki en ucuz ekmeğin Erzurum ilinde olduğu sloganı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi halk ekmek ile birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında bir protokol imzalandı. Protokol üzerinde kentteki Tarım Kredi Kooperatif marketlerde ekmeğin dört TL üzerinden satılacağı belirlendi.

Belediye başkanı açıkladı

Büyükşehir Belediye başkanı olarak bilinen Mehmet Sekmen yapmış olduğu konuşma kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara gıdadan ev eşyalarına kadar çok fazla üründe destek olduğunu paylaştı. Belediye binası içerisindeki kurulmuş olan fırınlarda üretilmiş ekmeklerin vatandaşların sofrasına en uygun fiyat ile sunulduğu ifade edildi. Sekmen, kuruluştan bu yana 100.000 ekmek ile birlikte 22 çeşit ürünün üretildiğini paylaştı. Sekmen, Çölyak hastaları adına da öncelikle glutensiz ekmeğini Ankara’dan geldiğini hatırlatıp artık belediyenin bu ihtiyacını kendi karşılayıp üretimini kendi yaptığını dile getirdi.

17 büfede ekmek 4 TL olacak

Erzurum Büyükşehir Belediye başkanı olarak bilinen Sekmen 4 TL üzerinden ekmek satılacağını duyurmuştu. Sekmen, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü ile görüşüldüğünü onların da bu talebi onayladıklarını belirtti. Anlaşmanın yapıldığı ve ekmeğin 36 satış birimi üzerinde toplamda 100.000 adet dağıtımının yapılacağı belirlendi. Amacın ise vatandaşın daha çok ekmek alması olduğunu dile getiren Sekmen, esnafla rakip olunmadığını paylaştı. Kira vermeden kooperatiflerin ekmeye her gün atacağı belirtildi. Şehirde henüz 500-600.000 civarında ekmek tüketimi oldu paylaşılarak Bora’nın yanına da %15-20’sinin karşılanması niyetinde olunduğu net bir şekilde belirtildi.

Exit mobile version