ESHOT güzergahları 5 Kasım’a kadar değişti! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden UYARI

İzmir’in toplu ulaşım ağı olan Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT)’un güzergahları değişti.

ESHOT güzergahları 5 Kasım’a kadar değişti! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden UYARI- 5 Milyondan fazla İzmirliye ev sahipliği yapan Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında ilk 3’te yerini alan İzmir için toplu ulaşımda değişikliğe gidildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya ve web adresi üzerinden bugün açıkladı. 28 Ekim itibari ile başlayacak değişiklikler 5 Kasım’a kadar sürecek dikkat. İşte detaylar…

SEFERLER YENİDEN DÜZENLENDİ

İzmir’in bir ucundan diğer ucuna kadar kara yolu ile ulaşım sağlanan ESHOT’ta güzergahlar değişecek. ESHOT’ta değişiklik yapılacak hatlar açıklandı. İşte Büyükşehir’den yapılan o açıklama:

İZKİTAP-2. İzmir Kitap Fuarı için sefer düzenlemesi yaptık. Fuar ziyaretçilerinin ulaşmasını sağlamak için Lozan Meydanı’ndan hareket edecek geçici hat ekledik. Bornova Metro ve Şirinyer’den geçici servis hatları oluşturduk.

HANGİ HATLAR DEĞİŞTİ?

ESHOT kullanacak olan vatandaşlara hat değişiklikleri Büyükşehir’in resmi web sitesinde duyuruldu. Yapılan duyuruda, “ESHOT Genel Müdürlüğü, 28 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak İZKİTAP-2. İzmir Kitap Fuarı için sefer düzenlemesi yaptı. Fuar İzmir’e ziyaretçilerin rahat ulaşmasını sağlamak amacıyla mevcut 92, 610 ve 650 numaralı hatlara, Lozan Meydanı’ndan hareket edecek 540 numaralı geçici hat da eklendi. Üniversitelilerin kolay ulaşımı için de Bornova Metro ve Şirinyer’den geçici servis hatları oluşturuldu” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca yapılan açıklamalarda yeni hatlarda şu şekilde belirtildi:

Fuar İzmir’e erişimin sağlanması için 28 Ekim 2023 Cumartesi gününden itibaren 540 numaralı Fuar İzmir – Lozan Meydanı hattı geçici olarak hizmet vermeye başlayacak. Kültürpark-9 Eylül Meydanı-Gazi Bulvarı-Konak Tünelleri-Karabağlar rotasıyla hareket edecek hat, kent merkezinden Fuar İzmir’e en hızlı şekilde erişimi sağlayacak.

Bornova Metro’dan ve Şirinyer Aktarma Merkezi’nden Fuar İzmir’e, İZKİTAP süresince geçici servisler konuldu. Bornova servisi, Bornova Metro’dan 08.15’ten 20.15’e kadar saatte bir; Fuar İzmir’den ise 09.15’ten 21.15’e kadar saatte bir hareket edecek. Buca servisi ise Şirinyer Aktarma Merkezi’nden saat 08.15’ten 20.15’e kadar 45 dakikada bir; Fuar İzmir’den 08.55’ten 20.55’e kadar 45 dakikada bir hareket edecek.

Toplu taşıma kullanacak tüm İzmirlilerin bu değişikliğe dikkat etmeleri gerekiyor.

Exit mobile version