Ege Haberleriİzmir Haberleri

ESHOT İzmirim Kart kullananlar için duyurdu: HES kodu ile Konak Kart Merkezi’ne başvuru yapın!

ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile toplu taşıma kullananları ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Bu kapsamda ESHOT twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, “Gazi ve şehit yakınları için tek kart dönemi. Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları; bakanlık tarafından verilen tanıtım kartlarını toplu ulaşımda kullanabilecek. Uygulamadan yararlanmak için Konak Kart Merkezi’ne HES kodlarıyla başvurmaları yeterli olacak.” ifadeleri kullanıldı.

İzmir’de alınan talepler doğrultusunda gazi ve şehit yakınlarının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan aldıkları kartları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında İzmirim Kart yerine kullanabilmeleri sağlandı.

Kartı kullanmak için HES kodu ile başvuru

Kasım ayı itibariyle başlayan uygulamadan yararlanmak isteyen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kendilerine verilen kart, varsa kullandıkları İzmirim Kart ve süresiz HES kodlarıyla Milli Kütüphane Caddesi No: 10/1C adresinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Teknoloji Konak Kart Merkezi’ne başvuru yapabilecekler.