Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

ESHOT, Metro son sefer saati değişti: Yeni saatler açıklandı!

İzmir’de vatandaşlara ESHOT, Metro A.Ş., İzmir Tramvayı ve İZDENİZ’de son sefer saati duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamada yeni sefer saatleri de açıklandı.

İzmir’de toplu taşıma kullanan vatandaşları ilgilendiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 91’inci İzmir Enternasyonal Fuarı ve Terra Madre Anadolu 2022 Fuarı nedeniyle toplu ulaşım seferlerini düzenledi. ESHOT, Metro A.Ş., İzmir Tramvayı ve İZDENİZ’de son sefer saatleri uzatıldı.

Metro ve Tramvay

İzmir Metrosu ile Konak ve Karşıyaka tramvayları da İEF süresince seferlerini bir saat uzatacak. Bu hatlarda son seferler 01.20’de yapılacak. Mevcut tarifeye ek olarak yapılan düzenleme sonucunda, fuar dönemi boyunca İzmir Metrosu ve Konak Tramvayı’nda 20.00 – 01.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir, Karşıyaka Tramvayı’nda ise 10 dakikada bir sefer yapılacak. Sefer saatleri, Metro ve tramvayın internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından görülebilir.

İZDENİZ’de son sefer

Deniz ulaşımında da fuar süresince ulaşımı kolaylaştıracak önlemler alındı. 2-11 Eylül tarihleri arasında Karşıyaka-Alsancak-Karşıyaka hattında, saat 21.00’den sonra altı ek sefer yapılacak. Alsancak’tan son gemi 02.45’te kalkacak. Ayrıntılı sefer tarifesine, www.izdeniz.com.tr adresinden ulaşılabilir.

İZBAN da ek sefer

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla işletilen İZBAN da İEF için ek sefer yapacak. Fuar süresince her iki yöne de birer ek sefer düzenlenecek. Menemen istikametine gidecek tren; 01.35’te Alsancak’tan, 01.45’te Halkapınar’dan hareket edecek, 02.24’te Menemen’de olacak. Cumaovası yönüne gidecek ek tren ise 01.35’te Alsancak’tan, 01.43’te Hilal’dan hareket edecek; 02.14’te Cumaovası’na varacak.

ESHOT’ta son sefer

ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba Aktarma Merkezi ile Metro, Tramvay ve İZBAN bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden 94 yoğun hattı, toplam 370 adet ek seferle güçlendirdi. Araçların son sefer saatleri, 01.00 ile 02.00 arasında değişen saatlere uzatıldı. Ayrıca 24.00 – 06.00 saatleri arasında çalışan Baykuş hatları da (910 Gaziemir-Konak, 920 Çiğli-Konak, 930 Bornova-Konak, 940 Buca-Konak, 950 Balçova-Konak) hizmet vermeye devam edecek. Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi fuar çevresindeki önemli noktalarda koordinasyon için motorize ekipler görevlendirildi. Belirlenen hatlara ve sefer saatlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye, ESHOT internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.