ESHOT Otobüste ‘Tükenmez Kart’ devri başladı: Hala yapmayan İzmirliler hemen yapsın, artık bunu görmeyeceksiniz!

İzmir’de vatandaşlar toplu ulaşımda İzmirim Kart kullanıyorlar. Metro, İzban, ESHOT otobüslere binerken İzmirim Kart kullanan vatandaşlar kimi zaman ‘yetersiz bakiye’ uyarısı ile karşılaşıyorlar. Vatandaşların bu durumla karşılaşmaması için bazı yöntemler mevcut. İzmirim Kart internet sitesi üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “”Tükenmez Kart” geliyor, “yetersiz bakiye” devri bitiyor” ifadeleri kullanıldı.

İzmir’de topu taşıma kullanan vatandaşları ilgilendiriyor. Toplu taşımada ‘yetersiz kart’ uyarısı ile karşılaşmamak için otomatik yükleme yapılabiliyor.
Bunun için yapılması gerekenler İzmirim kart internet sitesinde açıklandı.

Otomatik dolum için yapılması gerekenler:


Sitedeki üyelik formunu doldurun, İzmirim Kart tarafından gönderilen SMS’teki doğrulama kodunu sisteme girin, üyelik işlemini tamamlayın ve sisteme giriş yapın.

Sitede yer alan “Kart Ekle” menüsüne tıklayın ve İzmirim Kartınızı sisteme kayıt ettikten sonra “Talimat Ekle” butonuna basın.

Kredi kartı bilgilerinizi Masterpass’e kaydedin ya da kayıtlı kartınızı eşleştirin. Bankanızdan gelen SMS doğrulama kodunu girerek kaydınızı tamamlayın.
Otomatik yükleme talimatını oluşturun. İzmirim Kart’ınız bakiyeniz bitmeden sizin belirleyeceğiniz tutarda otomatik dolsun.

Toplu taşımada temassız ödeme

Vatandaşlar İzmir’de toplu taşımada temassız ödeme fırsatından da faydalanabiliyorlar. n ESHOT ve İZULAŞ otobüslerinde, metroda, tramvayda ve İZDENİZ gemilerinde, Visa ve İş Bankası işbirliği ile temassız kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar kullanılabiliyor.

Exit mobile version