Eşini 11 bıçak darbesiyle öldüren zanlıdan “cani gibi gösteriliyorum” serzenişi

Denizli’de yaşanan bir trajedinin ardından, hemşire eşi Hülya Tortop’u başına şişeyle vurup, ardından 11 bıçak darbesiyle öldürmekle suçlanan Murat Tortop, mahkeme sürecinde ifade verdi.

Olayın yaşandığı tarihten bu yana 14 aydır yaşadığı ızdırapla mücadele ettiğini ifade eden Tortop, kendisini sürekli “cani” gibi gösterildiğini, bu durumun en çok zararı görenin ise kendisi olduğunu belirtti.

Sebep: Kıskançlık

Denizli Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan ve üç çocuk annesi olan Hülya Tortop ile eşi Murat Tortop arasında 19 Aralık 2022’de kıskançlık meselesiyle başlayan bir tartışma, dehşet verici bir cinayete dönüşmüştü. Murat Tortop, eşini başına soda şişesiyle vurduktan sonra 11 bıçak darbesiyle öldürmekle suçlanmış ve tutuklanmıştı.

Cani denmesi zoruna gidiyormuş

Mahkeme sürecinde ifade veren Murat Tortop, 14 ay boyunca yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Üç çocuğunu bir daha görememenin acısıyla boğuştuğunu dile getiren Tortop, sürekli olarak “cani” gibi gösterildiğini ve katil damgası yemesinin acısını yaşadığını ifade etti. Psikologların kendisini kemerle dövdüğü yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Tortop, ailesinin dağıldığını ve yaşadığı durumun trajik sonuçlarına vurgu yaptı.

Savcının mütalaası sonrasında mahkeme heyeti, Murat Tortop’un tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı erteledi.

 

Exit mobile version