Eşini, annesini ya da babasını kaybetmiş olan kadınların dikkatine: Anında başvuru yapın, 2 bin TL hesaplarınıza yatsın! Devlet destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yönetimine yürütülen sosyal destek hizmetleri, vatandaşların mağduriyetlerini gidererek refah seviyesini arttırmayı amaçlamaktadır. Bu noktada ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine, mağdur oldukları konu başlıklarına göre farklı tutarlarda sosyal destek ödemeleri yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri de dul ve yetim maaşıdır. Annesini, babasını ya da eşini kaybetmiş olan ve bakanlığın belirlediği şartları sağlayan her vatandaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının dul ve yetim maaşı hizmetinden yararlanabilmektedir.

Dul ve Yetim Maaşı Nedir?

Dul ve yetim maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biridir. Bu modelden, anne- babasını kaybetmiş olan çocuklar ya da eşini kaybetmiş olan kadın- erkek bireyler yararlanabilmektedir.

Dul ve yetim maaşı ödemesi alabilmek için vefat eden kişinin 1800 günlük prim ödemesini tamamlamış olması şartı aranmaktadır. Ayrıca vefat eden kişiden kalan maaşı alabilmek için ihtiyaç sahibinin evli olmaması da sağlanması gereken diğer bir şart olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dul ve Yetim Maaşı Ne Kadar? 2022

Dul ve yetim maaşı, maaşı almak üzere başvuran kişinin durumuna göre değişiklik gösteriyor. Bakanlık, söz konusu hizmetine ilişkin ödeme dağılımını şu şekilde paylaştı:

Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dul ve yetim maaşı alabilmek için kimlik kartları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İl Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Exit mobile version