Eski ABD Başkanı Trump cezaevine teslim oldu

2020 seçim sonuçlarına müdahale iddiasıyla suçlanan eski ABD başkanı Donald Trump, Fulton İlçe Hapishanesine gelerek gerekli işlemleri tamamladı. Yayınlanan fotoğraflarda yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkat çeken başka bir detay oldu.

Al Jazeera’nın haberine göre, eski ABD Başkanı Donald Trump, cezaevi çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Trump, yanlış yapmadığını ve 2020’deki seçim yenilgisine itiraz hakkı olduğunu tekrarladı.

Suçlama neydi?

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla uzun süredir suçlanıyordu. Hazırlanan iddianame sonucunda eski başkan Trump cezaevine teslim oldu.

Kısa sürdü

Haberin detayında, cezaevine teslim olduktan yaklaşık 20 dakika sonra serbest kalan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kefalet bedeli olan 200.000$’ı ödediği açıklandı.

Bir ilk yaşandı

ABD tarihinde ilk defa bir eski başkanın sabıka fotoğrafı çekildi ve parmak izi alındı.

Donald Trump kimdir?

14 Haziran 1946 doğumlu olan Donald Trump, Amerikalı iş insanı ve siyasetçidir. Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. Başkanı olarak görev yapmıştır. 2016 yılında Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olarak seçime giren Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçilmiştir. 2016 yılında başkan seçildiğinde 70 yaşında olan Donald Trump, o dönem ABD’nin en yaşlı başkanı ünvanını almıştı. Ancak 2020 seçimlerinde rakibi Joe Biden’ın yeni başkan seçilmesiyle beraber, en yaşlı ABD Başkanı ünvanına Joe Biden sahip oldu.

Kaynak: Al Jazeera

Exit mobile version