Eski başbakan hayatını kaybetti!

İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi hayatını kaybetti. Berluscone, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu. İtalyan medyası, Silvio Berlusconi ülkenin Milan şehrindeki San Raffaele hastanesinde hayatını kaybettiğini duyurdu. Berlusconi’nin, daha önce 45 gün süren tedavisinin ardından tekrar 9 Haziran’da hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

SİLVİO BERLUSCONİ KİMDİR?

Berlusconi, ilk olarak 1994 yılında göreve gelmiş ve 2011 yılına kadar dört hükümete liderlik etmişti.

1994 İtalya genel seçimleri öncesinde kurulan Forza İtalya politik hareketinin başkanlığını yaptı. 1994 yılında kısa bir süre (9 ay) başbakanlık yaptı.

2001’de tekrar görevi devraldı ve kurduğu ikinci Berlusconi hükûmeti, İtalyan cumhuriyeti tarihindeki en uzun süreli hükûmet oldu.

20 Nisan 2005’te, yerel seçimlerdeki başarısızlıklar ve kabine içi anlaşmazlıklar nedeniyle görevden çekileceğini açıklamış, ancak 23 Nisan’da eskisinden çok farklı olmayan bir kabine ile tekrar başbakanlığa geçmiştir.

2001’de tekrar görevi devraldı ve kurduğu ikinci Berlusconi hükûmeti, İtalyan cumhuriyeti tarihindeki en uzun süreli hükûmet oldu.20 Nisan 2005’te, yerel seçimlerdeki başarısızlıklar ve kabine içi anlaşmazlıklar nedeniyle görevden çekileceğini açıklamış, ancak 23 Nisan’da tekrar başbakanlığa geçmiştir.

Mayıs 2006’da rakibi Romano Prodi’ye seçimlerde çok az oy farkıyla kaybederek başbakanlığı sona ermiştir.

Exit mobile version