Eski Başbakan’ın af talebi kabul edildi!

15 yıl sonra ülkesine geri dönen eski Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra, ülkesine geri döner dönmez cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan eski başbakanın Bangkok Remand hapishanesine gönderildiği bilgisi paylaşılmıştı. Cezaevinde olan eski başbakan, kısa süre önce af talebinde bulunmuştu.

Eski Başbakan’ın dönmesinin ardından seçim sonuçları açıklanmıştı

Eski Başbakan Thaksin Shinawatra’nın ülkesine dönmesinden hemen sonra, Tayland’da başbakanlık seçim sonuçları açıklanmıştı. Resmi kaynaklara göre, Tayland’ın yeni başbakanı Srettha Thavisin olurken, yeni başbakanın açıklanması ile beraber ülkedeki siyasi çıkmaz sona ermişti.

Af talebinde bulundu

Sürgünden daha yeni dönen eski Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra, Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn’a af talebinde bulunmuştu.

Talebi kabul edildi

Al Jazeera’nın haberine göre; Tayland Kralı’nın af talebini kabul ettiği bilgisi aktarıldı. Buna göre eski Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra’nın cezası 8 yıldan 1 yıla düşürüldü. Haberin detayında yer alan bilgiye göre, karar Kraliyet Gazetesi’nde yayınlandı.

Thaksin Shinawatra Kimdir?

26 Temmuz 1949 doğumlu olan Thaksin Shinawatra, politikacı ve iş adamıdır. Göreve 9 Şubat 2001 tarihinde başlamış ve 2006’daki askeri darbeye kadar görevine devam etmiştir. Thaksin Shinawatra’nın darbe sonrası 5 yıl siyaset yapması yasaklanmıştır. 2006’daki askeri darbeden sonra sürgün hayatı yaşamıştır.

Kaynak: Al Jazeera

Exit mobile version