Eski BM çalışanı 13 kadına tecavüz etmekten suçlu bulundu!

Eski BM çalışanı 39 yaşındaki Karim Elkorani, 13 kadına uyuşturucu vererek tecavüz etmekten suçlu bulundu. Dün mahkeme, saldırgan Karim Elkorani’yi 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Olaylar 17 yıl içinde Irak, Mısır ve ABD’de yaşandı.

Kişinin Irak’ta uluslararası kalkınma alanında üç yıl BM Çocuk Fonu’nda ve iki yıl BM iletişim uzmanı olarak çalıştığı biliniyor. Elkorani isimli kişi, kurbanlarının önce güvenini kazanıp, daha sonra onlara gizlice ilaç verdiği ve ardından tecavüz ettiği saptandı.

2016 yılında Irak’ta çalışan bir gazeteci de dahil olmak üzere 13 kadın, bir BM çalışanı tarafından kirli eylemlerin kurbanı olarak tanımlandı. Sonuç olarak mahkeme, saldırganı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Genel olarak, BM barışı koruma askerleri, saldırganlığa karışan “kahramanlar” olarak sıklıkla skandallara neden olduğu bilinmektedir. Kongo’daki ormanda genç bir kızın ölü bulunması, onlar hakkında yeni şüphelere yol açtı.

Associated Press tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, 2005 ve 2017 yılları arasında BM barış güçlerinin 2.000’den fazla kez cinsel şiddet ile suçlandığını gösteriyor.

Bu skandallarda bir merkez üssü varsa o da hiç şüphesiz Demokratik Kongo Cumhuriyeti’dir. Dünyanın en büyük BM birliği bu ülkede konuşlanmış durumda ve her yıl bakımı için milyarlarca dolar harcanıyor.

Cinsel şiddete maruz kalan 2 bin kadın ve kız çocuğundan 700’ü bu ülkeden.

Exit mobile version