Denizli Haberleri

Eski eşini av tüfeğiyle öldüren şahıs Denizli’de yakalandı

Burdur’un Çavdır ilçesinde, eski eşi Özlem Şımarık’ı av tüfeğiyle öldürdüğü suçlamasıyla aranan Tarık Y., kaçtığı Denizli’nin Çameli ilçesinde polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Polisleri fark edince otomobilinden inip, tarlalara kaçmaya çalıştı ancak yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Burdur’un Çavdır ilçesinde meydana geldi. Kasten yaralama suçundan sabıkalı olan Tarık Y., boşandığı ve iki çocuğunun annesi olan Özlem Şımarık’ın kaldığı Çavdır-Antalya kara yolu kenarındaki apart daireye sabah saatlerinde geldi. İddiaya göre, boşanmalarının ardından başka biriyle ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü Şımarık’la çıkan tartışmanın ardından av tüfeğiyle ateş ederek ağır yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Şımarık’ı hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, olayın ardından kaçan Tarık Y.’nin Çameli ilçesinde olduğunu belirledi ve operasyon düzenledi. Tarık Y. polisleri fark edince aracından inip kaçmaya başladı ancak polis tarafından kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan Tarık Y., Burdur polisine teslim edildi.

Başsavcılıktan açıklama

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise, “08/02/2024 tarihinde, Burdur ili Çavdır ilçesinde meydana gelen ve Ö.Ş. isimli kadın şahsın silah kullanılmak suretiyle ölümü ile sonuçlanan olaya ilişkin soruşturmanın Gölhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca titizlikle yürütüldüğü ve çok yönlü araştırmanın yapıldığı, bu yönde elde edilen deliller bağlamında, ölenin eski eşi T.Y. ile birlikte toplam 5 şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltına alma yönünde karar verildiği” ifadeleri kullanıldı.