Eski OpenSea yöneticisi üç ay hapse mahkum edildi

Eski OpenSea yöneticisi bilgi çaldığı suçlamasıyla yargılanıyor. Önde gelen NFT kripto pazarlarından olan OpenSea’nın eski ürün başkanı Nathaniel Chastain, içeriden bilgi sızdırdığı gerekçesiyle üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

New York’un Güney Bölgesi’ndeki ABD Başsavcılığı dün yaptığı basın açıklamasında tutuklamayı resmi olarak duyurdu ve cezayı “İçerideki Dijital Varlık Şemalarının Planlı Ticareti” olarak nitelendirdi.

Chastain, OpenSea borsasının ana sayfasında hangi NFT’lerin bulunacağına dair gizli bilgileri kullandığı ve daha önceki tarihlerde de dolandırıcılık ve kara para aklama suçları ile karşı karşıya kaldığı iddiasının ardından içeriden bilgi sızdırmak nedeniyle tutuklandı.

Eski OpenSea yöneticisi yargılanıyor

31 yaşındaki Chastain, ayrıca üç ay ev hapsi, üç yıl şartlı tahliye ve 50.000 dolar para cezasıyla yargılandı ve ceza aldı. Ayrıca NFT satışından elde ettiği Ethereum karını teslim etmeye zorlanıyor.

OpenSea NFT platformu nedir ?

OpenSea platformu, geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan Non-Fungible Token (NFT) kavramının en büyük pazarlarından bir tanesidir. Sanatçılar ürettikleri eserleri OpenSea platformunda kullanıcıların beğenisine sunarak kripto paralar ile satın almalarına olanak tanır.

NFT Nedir ?

NFT kavramı dijital bir varlığın benzersiz olup olmadığını onaylayan bir blok zincir teknolojisidir. NFT’ler, fotoğraflar, videolar ve ses gibi yeniden üretilebilir dijital dosyalarla ilişkilendirilebilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT’nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT’ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.

Kaynak: Gizmodo

Exit mobile version