Eski Sevgilimizi Neden Rüyamızda Görürüz? Uzmanlar Son Noktayı Koydu!

Mutlu giden ilişkilerin ardından ayrılan çiftlerden bir taraf daha çok üzülebiliyor. Kimileri her gece rüyasında eski sevgilisini görüyor. Kişiler bu durumu eski sevgiliye duyulan özlem olarak yorumlasa da uzmanlar bu konuya açıklık getirdi. Yapılan uzun süreli araştırmalar sonucunda rüyamızda görmemizin duyulan özlem olmadığı tespit edildi. İşte detaylar…

“Ben Özlemedim Beynim Özledi”

Uzmanlar rüyamızda eski sevgilimizi görmenin nedeninin özlem duygusuyla değil, beynin rüya sırasındaki birtakım işlevleriyle ilgili olduğunu tespit etti. ABD’den uyku tıbbı ve göğüs hastalıkları uzmanı Jennifer Butler, 1985’te yayımlanan bir araştırmadan örnek vererek rüyaların beyinde hatıraları hatırlamayı sağlayacak bağlantıların oluşmasını ve bilgilerin düzenlenmesini sağladığını açıkladı. Butler “Uyku beyin için sorun çözme, karar verme ve önceliklendirme fırsatı yaratıyor” dedi.

İngiltere’den uyku terapisti Christabel Majendie de bu teoriye katıldığını belirterek “uykunun gündüz önemsiz olaylardan toplanan anlamlı bilgileri düzenleme” işlevi olduğunun düşünüldüğünü belirtti. “Uyku esnasında beynimiz epey aktif” diyen Majendie, “Beyin taramalarında uykudayken beynin sanki uyanıkmışız gibi aktif olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe’nin aktardığına göre, beynin duygu ve görsel verileri işleyen bölümleri bayağı aktif. Bu da rüyaların neden duygusal anlamda bu kadar yüklü ve sanki gerçekmiş gibi hissettirdiğini açıklıyor. Uyku uzmanı Theresa Cheung ise mutlu ilişkilerdekilerin bile aşk hayatlarıyla ilgili kabuslar görebileceğini belirtti.

“Bu rüyalar eski sevgilinizi özlediğiniz anlamına gelmiyor fakat eski sevgilinizin bazı özelliklerinin hayatınızda ya da mevcut ilişkinizde eksik kaldığının göstergesi olabilir” ifadelerine yer verdi.

 

Exit mobile version