ETİD Başkanından uyarı: “İndirimli sitelerden alışveriş yaparken dikkatli olun”

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, kasım indirimleri öncesinde tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.

Çevikoğlu, alışverişin yoğun olduğu dönemlerde spam ve kimlik avı uygulamalarının arttığını belirtti. Çevikoğlu; “E-posta yoluyla gelen teklif veya indirimlerde, gömülü bağlantıları dikkatlice kontrol etmelisiniz. Görünen bağlantı, sizi farklı bir adrese yönlendirebilir. Bu nedenle, teklif sayfasına resmi web sitesi aracılığıyla doğrudan erişmeye çalışmalısınız” dedi.

Güvenli alışveriş için yapılması gerekenleri sıralayan Hakan Çevikoğlu dikkatli olunmadığı takdirde, dolandırıcıların tuzağına düşülebileceğinin altını çizdi.

Nelere dikkat edilmeli?

Güvenli alışveriş için yalnızca resmi pazaryerleri üzerinden alışveriş yapmalısınız. Farklı açılış sayfalarına yönlendiriliyorsanız, web adreslerine dikkat etmelisiniz. Satıcının web sitesi adresi, resmi adresinden farklıysa, teklifin gerçek olup olmadığını kontrol etmek için resmi web sayfasını ziyaret etmelisiniz.

-Alışveriş yapmadan önce, sitenin SSL sertifikasının olduğundan emin olmalısınız. SSL sertifikası, kişisel ve finansal bilgilerinizi şifreleyen bir güvenlik protokolüdür.

Alışveriş yapmayı düşündüğünüz internet sitesi, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güvenilir e-ticaret sitelerine verilen bir güven damgasına sahip olmalıdır. Bu damga, sitenin güvenilir olduğunu gösterir. Alışveriş yapmadan önce bu damganın varlığını ve geçerliliğini kontrol etmelisiniz.

 

Exit mobile version