Etlik’te soruşturma açılan doktordan çarpıcı iddialar

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan habere göre Ankara Etlik Şehir Hastanesi Başhekimliği, ortopedi, travmatoloji ve el cerrahisi uzmanı Dr. İbrahim Faruk Adıgüzel’e soruşturma başlattı. Gazetenin iddiasına göre Adıgüzel, bir çalışması için etik kurul onayı alamaması nedeniyle görüştüğü başhekim Prof. Dr. Ahmet Fırat ile tartıştı. Habere göre Adıgüzel, Başhekimin kendisine hakaret ettiğini, bu tartışmanın ardından soruşturma açıldığını ve ameliyatlara asistan almasının yasaklandığını idda etti.

CİHAZ EKSİKLİĞİ GERİLİMİ

Ancak gazetenin haberine göre Adıgüzel ile Başhekimlik arasındaki gerginlik 6 Şubat depremi dönemine kadar uzanıyor. İddiaya göre 6 Şubat depreminin ardından Adıgüzel, “özellikle deprem bölgesinden hastaneye sevk edilen çok sayıda hastanın, cihaz eksikliği nedeniyle ameliyatlarının bekletildiği, yara kapatma cihazı olan dermatom cihazının ortopedi bölümünde kullanılır halde bulunmadığı” gerekçesiyle o dönem Başhekimlikten talepte bulundu, ancak bu talebi karşılanamadı. Cumhuriyet Gazetesindeki haberde Adıgüzel’in soruşturmaya karşı hazırladığı savunmada şu iddialarda bulunduğu aktarıldı: “Deprem bölgesinden gelen hastaların birçoğunun kol ve bacaklarında, ezilmeler ve kopmalar vardı. Malzeme eksikleri ve bu eksiklerin temini konusundaki ısrarım dolayısıyla günden güne hastane yönetimi tarafından şahsıma mobbing yapılmaya başlandı.”
Dr. İbrahim Faruk Adıgüzel, savunmasında bu süreçte tarafına sekreter tahsis edilmediğini, poliklinik hizmetlerini tek başına yapmasının uygun görüldüğünü, adına doktor odası tahsis edilmediğini” de iddia etti.
Bu iddalara ilişkin olarak Hastane yönetimince henüz bir açıklama yapılmadı.

Exit mobile version