EkonomiGündem

Ev fiyatlarının düşmesini bekleyenler dikkat: 3 yıl içerisinde gerçekleşecek!

Türkiye’de binlerce vatandaş ev sahibi olabilmek için birikim yapıyorlar. Ancak pandemi ile beraber yükselen konut fiyatlarının düşüşe geçip geçmeyeceği merak ediliyor. IMF Finansal İstikrar Raporu’nda konut fiyatlarına ilişkin de uyarılarda bulundu. Söz konusu uyarılarda, konut fiyatlarındaki düşüşün önümüzdeki 3 (üç) yıl içinde konut fiyatlarındaki düşüşün gelişmiş ekonomilerde yaklaşık yüzde 14 ve gelişmekte olan piyasalarda yüzde 22 olacağı tahmininde bulunuldu.

Dünyayı saran corona virüsü pandemisi ülkelerin ekonomilerini de etkiledi. Ayrıca salgın sorası Türkiye’de konut fiyatları yükselişe geçti.Bu nedenle ev satın almak isteyenler konut fiyatına ilişkin açıklamaları merak ediyorlar.

IMF altı aylık Finansal İstikrar Raporu’nda konut fiyatlarına ilişkin uyarılarda bulundu. Konut fiyatlarına yönelik aşağı yönlü risklerin önemli göründüğü ifade edilirken “En kötü senaryoda, önümüzdeki üç yıl içinde konut fiyatlarındaki düşüşün gelişmiş ekonomilerde yaklaşık yüzde 14 ve gelişmekte olan piyasalarda yüzde 22 olacağı tahmin ediliyor” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’de kamu bankalarının kredi faiz oranları

Kredi çekerek konut satın almak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları kredi faiz oranlarını açıkladılar.
Yapılan açıklamalara göre, Ziraat Bankası % 1,43, Halkbank 1,38 ve Vakıfbank %1,37 faiz oranı ile vatandaşlara konut kredileri veriyorlar.