Ev hanımlarına müjde! e-Devletten hemen bakın: 1.100 TL para alacaksınız

Devlet destekleri devam ederken bir güzel haber de ev hanımlarına gelirken ev hanımlarına sosyal yardım paketi adı altında ödemelerin yapılacağı aktarıldı. Konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı tarafından destek verildiği paylaşılırken ev hanımlarına 1.100 TL para verileceği bildirildi. Ayrıca bu destek ödemeleri için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı aktarıldı.

EV HANIMLARINA DESTEK VERİLİYOR

Devlet ev hanımlarına sosyal yardım başvurusu yaptığı belirtilirken süt parası, doğum parası gibi desteklerde bulunan devlet ev hanımları için ödemelere başladığı belirtilerek sosyal yardımların geliştirildiği aktarıldı. Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin gerçekleştirileceği bildirilirken ev hanımlarına verilecek olan desteklerin listesi de aktarıldı.

Ev hanımlarının sosyal ve maddi yardım başvurusu yapabileceği bir çok kurum bulunduğu belirtildi ve başvuru sonuçlarını merak eden vatandaşların sorgulama için kullandıkları yöntemlerin başında e-devlet başvuru sorgulama geldiği bildirildi.

BAŞVURU GEREKİYOR

Ev hanımlarından sosyal yardım ve maddi yardım başvurusu esnasında başvuru formlarını doldurmaları gerekiyor. Ayrıca her kurumun başvuru formunun birbirinden farklı olduğu ancak içerik olarak neredeyse aynı oldukları da ifade edildi.

Çalışmayan ev hanımlarına devletin bazı kurumları tarafından nakit para yardımı yapılıyor. Kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden başvuru yapılması doğrultusunda ödeme yapılacak.

VERİLEN DESTEKLER

Ev hanımlarına verilen destekler ise şöyle paylaşıldı:

Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,

Ev hanımlarına 1100 TL yardım parası,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım paketi

Valiliklerin tarafından verilen yardım paketleri

Belediyelerin sağladığı yardım paketleri

Exit mobile version