Ev Kiralarına Zam! Ekim Ayı Kira Zam Oranları…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren rakamlar dün itibariyle nihayet belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Ekim ayı kira zam oranları belli oldu. Yeni kira sözleşmesi yapacak olan vatandaşlar için belirlenen zam oranı 16,42 oldu. 12 aylık ortalamanın baz alındığı kira artış oranında belirleyici, tüfe oluyor. Alınan karara göre, Ekim ayı kiram zam oranı 16,42 oranında artış gösterdi.

Kira Zam Oranı 16,42 Oldu

Kirada oturan vatandaşları ilgilendiren karar açıklandı. Eylül ayı enflasyon rakamının duyurulması ile birlikte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Ekim ayı kiram zam oranları da belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları aylık olarak 1,25 yıllık olarak ise yüzde 19,58 oranına yükseldi. Kira zam fiyatları ise 16,42 oranında artış gösterdi.

TÜİK tarafından dün yapılan açıklamada, 12 aylık ortalama TÜFE’nin yüzde 16.42 olduğunu açıkladı. Yani ekim ayında kontrat yenileyecekler için zam oranı yüzde 16.42’yi aşamayacak.  yapılan zam ile birlikte, 1000 liralık kira ödeyen vatandaşlar yapılan zamlar ile birlikte 1642 lira, örneğin 2000 lira kira ödeyen bir vatandaşın ödemesi gereken tutar ise 2328 TL olacak.

Exit mobile version