Ev sahibi olmak için bekleyen vatandaşlar için sevindiren haber! O banka konut kredisi fırsatı sağlıyor

Konut kredisinde 180 ay vade fırsatı! Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar dikkat! O banka düşük faiz oranları ile vadeli bir konut kredisi fırsatı sunuyor.

Türkiye’de milyonlarca insan ev sahibi olma hayali kurarken, ev fiyatlarında ki yükseklik ile bu hayallerini gerçekleştirmekte oldukça zorluk çekiyor. Çareyi konut kredisinde arayan vatandaşlar tam da bu esnada yüksek faiz oranlarıyla karşılaşıp hayal kurmaktan vazgeçecek durumda kalıyor. Vade seçimi de vatandaşları oldukça zorlayan ve kafa karıştıran bir problem haline geliyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için bankaların sunmuş olduğu teklifleri incelemeye başlıyor.

Konut kredisi için uzun vade mi yoksa kısa vade mi daha avantajlı?

Konut kredilerinde faizin yüksekliği ve ev fiyatlarının yüksekliği sebebiyle vade hesaplaması oldukça zorlaşıyor. Bu vade hesaplamasını dikkatle yapmak çok büyük bir önem taşımaktadır. Geçtiğimiz yıllarda 700-900 bin TL ile 120 ay vade şeklinde kredi çekerek ev almak mümkündü. Fakat son zamanlarda bu asla mümkün olmuyor. Günümüzde ev fiyatlarında ki fahiş artık ile konut kredisi çeken vatandaşlar 120 vade ile aylık kredi taksitlerini ödemekte büyük bir zorluk yaşıyor. Bu sebeple daha uzun vadeleri tercih ediyor ama hal böyle olunca faiz oranı da çok yükseliyor.

İşte o banka büyük bir konut kredisi teklifi ile vatandaşın yüzünü güldürüyor

Garanti BBVA vatandaşlar için düşük faizli konut kredisi fırsatı sunuyor. ‘Hayat Sigortalı Mortgage’ kampanyası ile yüzde 3,96 faiz oranı ile aylık 79.272,98 TL taksit ödemeli toplamda ise 14.288.696 TL konut kredisi fırsatı sunuyor. Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken 4 önemli nokta bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; Faiz oranları. Faiz oranlarının yanı sıra toplam geri ödeme miktarı da çok önemli. İkincisi; Vade seçimi. Uzun vade aylık ödeme miktarını düşürse de toplam ödemeyi yükseltir. Üçüncüsü; Ek masraflar. Sigorta ve ekspertiz gibi ek masraflar da göz önüne alınmalı. Dördüncüsü yanı sonuncusu ise; Bütçe planlaması.

Exit mobile version