Ev sahibi olmak isteyen engelli bireyler için duyuru yapıldı! Engelli konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2022 engelli konut kredisi faiz oranları

Geride bıraktığımız yılın sonlarına doğru ani bir yükselişe geçen döviz kurları ve altın piyasası, 2022 yılının ilk iki ayında da dalgalı seyirlerine devam ediyorlar.  Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra pek çok hizmet sektöründe olduğu gibi emlak sektöründe de konut fiyatlarına yüksek oranlarda zamlar yapıldı. YEnid önem itibari ile kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, artan konut fiyatları sebebi ile hayal kırıklığına uğradılar.

2022 yılına girilmesi ile birlikte, ekonomik alanda yaşanan gelişmeler nedeni ile bankaların kredi hizmetlerinde de çeşitli güncellemeler yapıldı. Ekonomik düzensizliği karşı kendilerini garanti altına almak isteyen bankalar, kredi hizmetlerinin hemen hemen hepsi için faiz oranlarını arttırdılar.

Yeni dönemde hem ekonomik gelişmeler hem de yükselen banka kredileri karşısında ne yapacağını şaşıran vatandaşlar, uygun faiz oranları konut kredisi arayışına çıktılar. 2022 yılında bankalar tarafından açıklanan konut faizi oranları için yeni bir duyuru daha yapıldı. Yapılan duyuru ev sahibi olmak isteyen engelli bireyleri yakından ilgilendirirken, engelli bireyler için geliştirilmiş olan konut kredilerinin diğer kredi hizmetlerine karşın daha düşük faiz oranda oluşu, dikkatlerden kaçmadı.

Engelli Konut Kredisi Veren Bankalar

Yeni dönem ile birlikte kendi evinin sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar, hangi bankaların engelli konut kredisi hizmeti verdiğini araştırmaya başladılar. 2022 yılı itibari ile engelli konut kredisi hizmeti sunduğunu ilan eden bankalar, şu şekilde belirlendi:

Engelli Konut Kredisi Faiz Oranları

Yeni dönemde engelli konut kredisi faiz oranları, bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir. Ancak faiz oranları ortalama olarak yüzde 0,5 ile yüzde 1,5 arasındadır. Bazı bankaların ise engelli bireyler için geliştirmiş oldukları 0 faizli kredi hizmetleri mevcuttur. Bu hizmetten yararlanmak için bankanın talep ettiği kredi şartları, diğer kredi şartlarından farklıdır.

Engelli Konut Kredisi Başvuru Şartları

2022 engelli konut kredisi şartları şu şekilde belirlenmiştir:

Exit mobile version