Ev sahibi olmak isteyenlere devlet kurumundan çağrı Ankara’da 110 bin TL’ye ev sahibi olmak isteyenler için başvurular açıldı!

Bir süredir ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerden ötürü pahalılaşan gündelik hayat şartları, emlak sektörüne de doğrudan etki etti. Yapılan zamlardan sonra fahiş fiyatlardan satışa sunulan sıfır ve ikinci el konutlar, kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşların hayal kırıklığına uğramasına yol açtı.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte piyasaların bir nebze de olsa gerilemesi karşısında tekrar umutlanan vatandaşlar, bu sefer de Rusya- Ukrayna ülkeleri arasında çıkan savaştan ötürü hareketlilik kazanan piyasalardan ötürü planlarını ertelemek zorunda kaldılar. Bu esnada devreye giren devlet bankası Vakıfbank, uygun fiyatlı konut satışını başlattığını ve bu satışlardan 18 yaşın üzerinde olan her vatandaşın yararlanabileceğini duyurdu.

Vakıfbank Konut Satışı 2022

Vakıfbank tarafından yapılan çağrı ile birlikte vatandaşlar banka aracılığı ile nasıl ev sahibi olabileceklerini araştırmaya başladılar. Yapılan açıklamaya göre bankanın kredi hizmeti karşılığında teminat olarak aldığı konutları, kredi borçlarının ödenmemesi sebebi ile haczettiği ve banka bünyesinde bu tarz gayrimenkullerin bulunamamasından ötürü ilgili taşınmazları satışa çıkardığı bildirildi.

Vakıfbank Konut Satışı Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

Vakıfbank tarafından satışa çıkartılmış olan konutları, 18 yaşın üstünde olan, e-ihale sistemine kaydı bulunan ve satın alınmak istenen konut için belirlenmiş yüzde 6’lık teminat tutarını yatıran herkes satın alabilmektedir.

Vakıfbank Satılık Evler 2022

Vakıfbank tarafından satışa sunulan bazı konutların özellikleri ve satış fiyatları şu şekilde belirlenmiştir:

Exit mobile version