Ev sahibi vatandaşlara duyuru yapıldı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin ardından evini kaybetmiş vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, vatandaşların boş evlerini açabilecekleri bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelere desteklerine devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşların depremzedelere boş evlerini açabileceklerini veya nakdi kira desteğinde bulunabileceklerini bildirdi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bir Kira Bir Yuva” kampanyası ile Türkiye’nin her bölgesinden gelen barınma desteklerini depremzedelerimiz ile buluşturuyoruz. Sizler de Türkiye’nin neresinde olursanız olun yurttaşlarımıza boş evinizi açabilir, nakdi kira desteğinde bulunabilirsiniz.


Bir Kira Bir Yuva Nedir?

Bir Kira Bir Yuva, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin ardından evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen yurttaşları buluşturmak için başlatılan bir dayanışma kampanyasıdır. Bu kampanya 30 Ekim İzmir depreminde edinilen tecrübe ve oluşturulan bilgisayar yazılımı üzerine inşa edilmiştir.

Kampanya çerçevesinde ihtiyaç talepleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanmaktadır. Kampanyanın teknik altyapısı İhtiyaç Haritası tarafından oluşturulmuştur.

Bir Kira Bir Yuva kapsamında üç ay için sağlanan 10 bin TL, destek depremzedelerimizin yeni bir düzen kurabilmesi için can suyudur. Kira ve diğer temel ihtiyaçlar için kullanılabilir.

Bir Kira Bir Yuva Kampanyası, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı 10 bin TL ve üzeri destek veren yardımsever vatandaşlarımızla aracısız olarak buluşturmaktadır.

10 bin TL altı destekler ise Nef Vakfı’ndaki kampanya hesabında biriktirilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yine doğrudan vatandaşlarımıza aktarılmaktadır. Kamu yararına çalışan vakıf statüsündeki Nef Vakfı, söz konusu yardımları toplamakla ilgili tüm yasal izinlere sahiptir.

BirKiraBirYuva kampanyasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Nef Vakfı da dahil olmak üzere hiçbir üçüncü taraf arasında nakit transferi gerçekleşmemektedir.

Bir Kira Bir Yuva kampanyası çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne veya üçüncü bir tarafa herhangi bir nakit aktarımı veya bağış söz konusu değildir.

Nasıl çalışır?

Bir Kira Bir Yuva, deprem nedeniyle evsiz kalan yurttaşlar ile kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak yurttaşları doğrudan bir araya getiren bir dayanışma kampanyasıdır.

Kampanyaya nasıl başvuru yapılabilir?

Kampanya için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından hazırlanan web sitesine www.birkirabiryuva.org adresinden ulaşılıyor. Kampanyanın sayfasında kullanıcılara yönelik “Kira Desteği Almak İstiyorum”, “Kira Desteği Vermek İstiyorum” ve “Evim Kullanılsın İstiyorum” başlıklı butonlar yer alıyor. Kira desteği vermek isteyen vatandaşlar yapacağı yardım miktarı ve kişisel bilgilerini buradaki formlara işliyor. Kullanıma uygun boş durumda evi olan ev sahipleri de evlerini afetzedeler ile paylaşma yönündeki beyanını ve istenen diğer bilgileri doldurarak kampanyadaki yerini alabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkileri ise desteğin ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırabilmesi için katılımcılar arasındaki iletişimi sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kampanyanın tüm ihtiyaç sahiplerine eksiksiz bir şekilde duyurulabilmesi deprem bölgesindeki diğer belediyelerle eşgüdüm içerisinde çalışmaktadır.

Exit mobile version