Ev sahibi ve kiacılar dikkat! Bunu yapan yandı: Karar verildi

Yargıtay, kiracıların banka hesabı aracılığıyla yaptıkları kira ödemeleri hakkında önemli bir karar verirken bu karar, kira ödemelerinde banka masrafları konusunda milyonlarca kiracıyı doğrudan ilgilendirdiği de ifade edildi. Bu noktada  L.M. adlı bir kiracı, kira bedelini düzenli olarak ev sahibinin banka hesabına yatırıyordu  ancak, yaklaşık dört ay sonra ev sahibi, kiracının eksik ödeme yaptığını iddia ederek icra takibi başlattığı ifade edildi. Bu doğrultuda kiracı bu takibe itiraz etti, ancak ev sahibi mahkemeye başvurarak icra takibinin devam etmesini ve kiracının tahliyesini talep ettiği de bildirildi.

DAVA REDDEDİLDİ

Ev sahibi, kiracının dört ay boyunca kira bedelini eksik ödediğini savundu ve kira bedelinin tam olarak ödenmesi gerektiğini belirtirken kiracı ise her ay 450 TL kira ödediğini, ancak banka tarafından yapılan işlem ücretinin 31,50 TL kesildiğini ve bu ücretin ev sahibinin sorumluluğunda olduğunu öne sürdüğü ve mahkeme, banka tarafından kesilen ücretin banka masraflarından kaynaklandığını belirterek davayı reddettiği ifade edildi.

EMSAL KARAR VERİLDİ

Konu ile ilgili olarak ev sahibinin karara itiraz etmesi üzerine Yargıtay, ilk mahkeme kararını bozdu. Yeniden yapılan yargılama sonucunda aynı karar verildi. Ev sahibinin temyiz başvurusu üzerine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu devreye girdi ve nihai kararını verdi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kira bedelinin eksiksiz olarak ev sahibine ulaşması gerektiğini ve banka havale işlem masrafının kiracının sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Bu nedenle, banka havale ücreti kesintisi nedeniyle eksik ödeme yapıldığı için kiracının tahliye edilebileceğine karar verildi.

EK ÖDEMELER KİRACIYA AİT

Kira bedelinin, kiracının sorumluluğunda olan götürülüp ödenmesi gereken borçlardan biri olduğu belirtilerek banka hesabı üzerinden yapılan kira ödemelerinde kesilen havale ücretinin de kiracıya ait olduğu vurgulandı.

Exit mobile version