Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başladı: Bundan sonra kesinlikle yapılmayacak

Evini kiraya vermek isteyen ev sahiplerini bekleyen yeni bir kısıtlama: Güvenlik kamerası yasağı! 30 Nisan itibariyle yürürlüğe girecek bu kural, ev sahiplerine evlerinde güvenlik kamerası bulundurmayı kesinlikle yasaklıyor.

Evde Kamera Bulundurmak Yasak

Airbnb, ev sahiplerine evlerinde güvenlik kamerası bulundurmayı kesinlikle yasaklıyor. Yasak, ev sahiplerinin misafirlerin mahremiyetine öncelik vermesi amacını taşıyor.

Oturma odası ve koridor gibi ortak alanlara kamera konulması da yasaklanıyor. Daha önce yasak olan banyo ve yatak odası gibi mahremiyet alanlarına ek olarak, ortak alanlara da kamera konması engelleniyor.

Dış Mekan Kamera Kullanımına Sınırlama

Ev sahipleri, evin dışına kamera koymak isterlerse, ilanlarında bunu belirtmek ve kameraların konumunu göstermek zorundalar. Dışarıya konulan kameraların içeriği göstermesi yasak.

Airbnb, misafirlerin gizli kameralar tarafından izlendiğine dair artan şikayetler üzerine bu kararı aldı.  Yasak, misafirlerin mahremiyetine saygı gösterme amacını taşıyor.

Cezai Yaptırım

Yasağa uymayan ev sahipleri, Airbnb’den ihraç edilme riskiyle karşı karşıya. Ev sahipleri, 30 Nisan’dan önce evlerindeki kameraları kaldırmalı.

Airbnb’nin Topluluk Politikası ve Ortaklıklardan Sorumlu Başkanı Juniper Downs, bu değişiklikle ilgili olarak şunları söyledi: “Amacımız, Airbnb topluluğuna neyin beklenildiği konusunda daha net kurallar oluşturmaktı.”

Dışarıya Kamera Yerleştirmek

Ev sahipleri, dış mekanlara kamera koymak isterlerse, ilanlarında bu durumu belirtmek zorunda. Ancak içeriyi izleyen kameralara izin verilmeyecek. Ayrıca belirli dış mekanlarda da kamera kullanımı yasaklanacak.

Yeni yasağın 30 Nisan’dan itibaren yürürlüğe gireceği hatırlatılıyor. Ev sahiplerinin bu tarihe kadar gerekli düzenlemeleri yapmaları gerekiyor.

Exit mobile version