EkonomiGündem

Evde 4 kişi yaşayanlar dikkat: Kimliğinizi alıp PTT’ye gidin! Karşılıksız para verilecek

Dar gelirli aileler için devlet destekleri devam ediyor. Birçok başlık altında ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara maddi destek sağlanıyor. Bunlardan biri de elektrik tüketim desteği oldu. Elektrik faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi ailelere para veriliyor. Faturası 135 TL’de fazla gelen vatandaşlar faturasını ve kimliğini alıp, PTT şubelerine başvurabilir. Elektrik desteği PTT üzerinden ulaştırılıyor.

Destek ödemeleri, çeşitli kategorilerde yapılan yardımları kapsamaktadır. Bu yardımlardan biri de elektrik faturası desteği oldu. Ailedeki kişi sayısına göre elektrik faturasına destek sağlanıyor. İhtiyaç sahibi aileler elektrik faturalarıyla PTT’ye gidip bu destekten yararlanabiliyor. Buna göre, evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen ailelerin destek için kimlik kartı ve elektrik faturasıyla PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak.

AİLEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE ÖDEME MİKTARI DEĞİŞİYOR

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunmaktadır.

ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Elektrik Tüketim Desteği’ne e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Bunun için T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet’e giriş yapıp sonrasında “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasında istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Kronik hastalar, Elektrik Tüketim Desteği almak için bağlı olduğu bölgenin SYD Vakfına başvuruda bulunabilir. Başvuru onaylandığında ödemeler yine PTT üzerinden sağlanıyor.