Evde Bakım Aylığı Alanlar Dikkat! Paralar Yattı Mı?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına devlet destek verecek. Peki evde bakım aylığı almak için şartlar neler? Evde bakım aylığı nasıl alınır? Evde bakım aylığına nasıl başvurulur? Evde bakım aylığını kimler alabilir? Evde bakım aylığı yattı mı? Evde bakım aylığı ne zaman yatacak? Evde bakım aylığı sorgulaması nereden yapılıyor? Detaylar haberimizde…

Evde Bakım Aylığına Nasıl Başvurulur?

Evde bakım aylığı almak için hanedeki diğer gelirlere de bakılıyor. Hanede kişi başı gelirin 1.704 lirayı aşmaması gerekiyor. Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların kamet edilen yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya varsa ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvurular en geç 30 gün içinde sonuçlandırılıyor.

Evde Bakım Aylığı Nasıl Alınır?

Evde bakım aylığı almak isteyen engelli vatandaşların en az yüzde 50 engelinin bulunması ve ağır engelli ibareli raporunun bulunması gerekiyor. Hasta vatandaşlar için ise hasta ya da muhtaç olan kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarının tek başına yerine getirilip getirilemediğine bakılıyor.

Evde bakım parası almak için gerekli şartlar nelerdir?

Gelir kriterlerinin uygun olması,

Bakıma muhtaçlık kriteri,

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu

Evde Bakım Aylığı Yattı Mı?

6 Aralık 2021 Pazartesi tarihi itibariyle evde bakım aylığı yatan iller açıklanmamıştır. Evde bakım maaşı, her ayın 15’i ile 31’i arası hesaplara yatıyor.

Exit mobile version