Kamu

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı 2021’de ne kadar?

Bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla evde bakım maaşı veriliyor. Bu kapsamda 7 Ocak’tan hangi illere maaşın yattığı merak ediliyor. Peki, evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı 2021’de ne kadar?

2021 Ocak ayı ile beraber vatandaşların destek ödemeleri hakkında merakı arttı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşının yatırılıp yatırılmadığı ve ödeme miktarının bu sene için ne kadar olduğu araştırılıyor.

Hangi İllere Yatırıldı?

Evde bakım maaşı ödemeleri henüz yatırılmaya başlanmadı. Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup her ayın 15’i ile 31’i arası hesaplara aktarılmaktadır.

2021’de Ne Kadar?

TUİK Aralık ayı enflasyon oranının açıklanması ile beraber evde bakım maaşına yapılacak olan zam oranı da belli oldu. 2021 yılında evde bakım maaşı 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa çıktı.

Evde Bakım Yardımına Başvurmak İçin Engel Oranı Kaç Olması Gerekir?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi “evet” olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.

Evde Bakım Maaşı İçin Hangi Kuruma Müracaat Edilmelidir?

İkametgâhın bulunduğu yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir.