İzmir Haberleri

Evden sıçrayan kıvılcım ormanı yaktı

İzmir Ödemiş’te bir evde başlayan yangın zeytinlik alanını kül etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle zor kontrol altına alınan yangın sabaha karşı söndürülebildi.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bir ikamette çıkan yangın otluk ve zeytinlik alana sıçradı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Dün akşam saatlerinde Günlüce Mahallesi’nde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler otluk ve zeytinlik alana sıçrarken, yangını gören vatandaşlar tarafından 110 ekiplerine hemen haber verildi. İhbar üzerine belediye itfaiye ekiplerinin yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de olay yerine sevk edildi. Şiddetli rüzgarla kısa sürede büyüyen yangın olay yerine intikal eden ekiplerin yoğun çalışması ve vatandaşların yardımlarıyla sabaha karşı kontrol altına alındı. Alevler, sabahın ilk saatlerinde tamamen söndürüldü.

“AĞAÇLARIMIZ, CANLARIMIZ YANDI”

Yangın söndürülmesiyle olay yerine gelerek incelemede bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, içinin yandığını ifade ederek daha dikkatli olunmasını istedi. Tüm Ödemiş halkına geçmiş olsun diyen Başkan Eriş, “Günlüce’de zeytinlik alandan yükselen alevler, şiddetli rüzgarla birlikte hepimizi korkuttu. İtfaiye, Orman İşletme ve belediye ekiplerimizin üstün gayretleri ile yangın kontrol altına alındı. Asırlık zeytin ağaçlarımız ve buradaki canlarımız zarar gördü” dedi. Diğer yangınlar hakkında da bilgi veren başkan Mehmet Eriş, “Küçükören Mahallemizde çıkan yangın da kontrol altına alındı. Tüm Ödemiş ailemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kuru otlara düşebilecek bir kıvılcımın nelere yol açabileceğini asla unutmayalım. Dikkatli olalım” ifadelerini kullandı. Emniyet güçleri yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlattı.