Evden ümidi kesmeyin! 100 Bin yeni konut dikilecek: TOKİ 2+1 ve 3+1 evleri satın almak isteyenler tarih belli!

2019 Yılında 100 Bin konut projesi için başvurular alınmıştı. Vatandaşlar bu nedenle yeni 100 Bin konutun ne zaman yapılacağını ve başvuruların ne zaman alınacağını merak ediyordu. Konu ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda, “Bu yılın ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacaktır. “ denildi. Öte yandan TOKİ internet sitesi üzerinden yaptığı yeni bir açıklama ile ise dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Ev sahibi olmak isteyen ancak bütçesi yetmeyen vatandaşlar için güzel haber geldi. TOKİ yeniden 100 Bin konut projesi başlatacak. Bu kapsamda beklenen açıklama yapıldı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından yapılan açıklamalarda, “Bu yılın ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacaktır. Buradaki konut sayısı da en az 100 bin olacaktır. İl il, şehirlerimizin talepleri doğrultusunda ve proje yerlerini de seçmek suretiyle hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah ağustos ayı içerisinde de bu yeni 100 bin konut projemizi açıklayacağız.” İfadeleri kullanıldı.

2022 yılı 100 bin sosyal konut başvuru şartları henüz belli olmadı.

2019 yılında yapılan başvurularda şu şartlar aranmıştı:.

T.C. vatandaşı olması,

Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinden; tapuda kayıtlı konutu olanlar veya Toplu Konut İdaresinden Hak Sahipliği Belgesini kullanmadan normal satış şartları ile konut alanlar, SGK’dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi ile başvuru yapabileceklerdir..
Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL (2022’de bu rakam değişecek) olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (2022’de bu rakam değişecek) (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

.Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ” ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

TOKİ’den vatandaşlara uyarı yapıldı

TOKİ vatandaşlara dolandırıcılara karşı uyarı yapıldı. Resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan TOKİ şu ifadeleri kullandı:
İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili Şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır.

Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak konut satışı vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi ve ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.

Exit mobile version