Ekonomi

‘Eve param yetmez araba alacağım’ diyenler dikkat: Bunu yapmayan parasından olur!

Türkiye’de vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle ev alma hayalinden vazgeçiyor. Ev almak yerine arabaya yatırım yapmayı düşünen bir çok vatandaş var. Ancak araba alarak kar edeceğini düşünenler, bir anda 100 Bin TL kadar zarar edebilir. Bu nedenle araba alırken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor.

2022 yılında birçok ürün ve hizmet gibi ev fiyatlarına da zam geldi. Ev almaya parası yetmeyen vatandaşlar ise yönünü arabaya çeviriyor. Ancak ikinci el arabaya yatırım yapmak isteyenlerin zarar uğramaması için bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor.

Binlerce liralık zarara neden olabilir

Sektör çalışanlarına göre, araba satın alacak vatandaşların, TSE belgeli kurumsal bir ekspertiz noktasında kapsamlı şekilde kontrol ettirmesi gerekiyor. Hasarsız görünen araçlar satın aldıktan sonra yapılan kontrolde binlerce liralık zararlara neden olabilir.

Araç lastikleri 5 yıllık kullanımın ardından kontrol edilmesi gerekiyor. Ayrıca ikinci el araba satın alacakların araç hasar bilgilerini sorgulaması gerekiyor.
Öte yandan araba satın almak isteyenlerin almayı düşündüğü aracın ruhsat sahipliği sayısını sorgulaması da faydalı olacaktır.