Kamu

Evi olan herkesi ilgilendiriyor: 30 Kasım’a kadar e-Devlet üzerinden bunu yapmanız gerekiyor!

Türkiye’de evi olan tüm vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre, ev sahibi olan vatandaşların 1 Kasım tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Ancak bazı ev sahipleri emlak vergisi ödemesinden muaf olarak kabul ediliyor. Emlak vergisi ödemelerinden muaf olanlar ise 5 yıllık ödemelerini iade alabiliyorlar.

Bu sene ilk ödemeleri Mart ayında gerçekleşen emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor.

Ödemeler nasıl yapılacak?

30 Kasım’da sona erecek emlak vergisi ödemeleri için e-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kimler emlak vergisinden muaf?

Emlak vergisi, arsa, ev, iş yeri gibi gayrimenkul sahiplerinden temin ediliyor. Ancak emlak vergisinin de şartları bulunuyor. Düzenlemeye göre, birden fazla konuta sahip olmayan, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmayan emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Ancak bunun için Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene veya tek meskende hisseye sahip olma şartının sağlanması gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olan vatandaşlar ödeme yapmaları halinde 5 yıllık ödemelerini iade alabiliyorlar. Emlak vergileri ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödeniyor.