Evi olmayan emekli kalmayacak! 2022 Emekli konut kredisi detayları belli oldu! Hangi bankalar emekli konut kredisi veriyor?

Geride bıraktığımız yılın son haftalarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler, hizmet sektörlerinin hemen hemen hepsine zamlı fiyatlar olarak yansıdı. Hizmet ürünlerine yapılan zamlardan en çok etkilenen sektörlerden biri ise emlak sektörü oldu. Yapılan zamlardan sona konut fiyatlarında, bölgeden bölgeye değişmek ile birlikte ortalama olarak yüzde 50’nin üzerinde fiyat artışı görüldü.

Yeni döneme girilmesi ile birlikte vatandaşlar, bir nebze de olsa kontrol altına alınan ekonomik piyasaların emlak sektörüne ve diğer sektörlere indirimli fiyatlar ile yansıyacağı konusunda beklenti içerisine girdiler. Ancak ocak ayı itibari ile tekrar dalgalı seyrine geri dönen piyasalar ve diğer siyasi gelişmeler, konut fiyatlarında indirim yapılmasına engel olarak kendi evinin sahibi olma planları kuran vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

Tek emekli maaşı ile geçinen ve ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşlara, yeni dönem itibari ile bankalar tarafından yardım eli uzatıldı. Bankalar, kendileri için önemli kalemlerden biri olan emekli vatandaşlar için 2022 kampanyalarını duyurarak, uygun geri ödemeli emekli konut kredisi hizmeti sunacaklarını belirttiler.

2022 Emekli Kredisi Veren Bankalar

Yeni dönem ile birlikte artan emlak fiyatlarına karşı emekli vatandaşların yanında olduğunu belirten bazı bankalar, 2022 emekli konut kredisi kampanyalarını duyurdular. Şimdiye kadar emekli kredisi hizmeti verdiğini duyuran bankalar şu şekilde belirlendi:

2022 Emekli Kredisi Başvuru Şartları

2022 yılında kendi evinin sahibi olmak isteyen emekli vatandaşlar için emekli kredisi kampanyası düzenlediğini ilan eden bankalar, emekli kredisi başvuru şartlarını şu şekilde belirlediler:

Ziraat Bankası Emekli Konut Kredisi 2022

Devlet bankası olarak hizmet veren Ziraat Bankası, uygun faizli emekli konut kredisi hizmeti ile ön plana çıkıyor. Banka, sıfır konut alımları için talep edilen 100 bin TL’lik kredi için şu şekilde bir ödeme tablosu hazırladı:

Exit mobile version