‘Evim’ Şirketleri İntibak Sürecini Tamamladı! 6 Şirket BBDK’tan Lisans Aldı!

Halk ağzında ‘Evim’ şirketleri olarak bilinen, faizsiz olarak taşıt ve konut edindiren tasarruf finansmanı şirketlerinin faaliyetleri hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörde meydana gelen aşırı hızlı büyüme sonrasında bu tasarruf finansman şirketlerinin kuruluş ve yürüttükleri faaliyetler kapsamında yeni kurallar belirlenmiş ve bu gelişmeler neticesinde sektörde faaliyet gösteren 21 şirketin tasfiye edilmesine karar verilmişti.

21 Şirket Tasfiye Edildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kamuoyuna sunulan bilgilere göre, 2021 yılının Nisan ayı itibarıyla intibak talebinde bulunan tasarruf finansman şirketlerinin yaptıkları başvuruların değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi. Geçen sene Temmuz ayında lisans almak için intibak başvurusunda bulunan 21 tasarruf finansman şirketin reddedilerek tasfiye edilmeleri yönünde karar kılındığı açıklandı.

6 Şirket Lisanslama Sürecini Tamamladı

Yaklaşık bir yıldan beri değerlendirme sürecinde olan, lisans almak için intibak talebinde bulunan 6 tasarruf finansman şirketinin talepleri onaylandı ve BDDK tarafından açıklandı. İntibak talepleri BDDK tarafından kabul edilen tasarruf finansman şirketleri aşağıda listelendi.

Yukarda belirtilen tasarruf finansman şirketlerinin, kanunda belirtilen usul işlemlerini tamamlamalarından sonra kararın Resmî Gazete’de yayımlanacağı açıklandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), söz konusu şirketleri lisanslamasının ardından sektörün toplam payında katlanma yaşanması bekleniyor. Sektörün hitap ettiği kesimin çeşitlenmesi beklenirken, yüksek gelir grubundaki yatırımcıların da sistemin sunduğu avantajlardan yaralanmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Seköre Olumlu Etkileri Olacak

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri, bir yıldan beri devam eden intibak sürecinin tamamlanmasının ardından tasarruf finansman şirketlerinin BBDK tarafından lisanslı olarak faaliyet yürütecek olmasının sektörde güveni artıracağı ve beraberinde sektöre olan ilginin de artacağını düşünüyor. Sektörün avantajlarından yararlanmak isteyen yatırımcıların, ev ve otomobil sahibi olmak için ekstra kredi masraflarına katlanmak durumunda kalmayacağı açıklandı.

Exit mobile version