Evinde, cebinde veya arabasında ehliyeti olan herkese duyuruldu: Değişti, artık bu tarihe kadar bu parayı ödemeniz gerekiyor!

Evinde, cebinde, arabasında ehliyet olan herkese duyuruldu. Yapılan yazılı açıklamaya göre, ehliyet sahipleri için resmen değişti. Bakanlık tarafından 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren iki yıl süre ile eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin uzatıldığı öğrenildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu. Söz konusu açıklamaya göre, eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi 2 yıl uzatıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 10 uncu maddesi “… Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri beş yıl içerisinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir.” hükmündedir.

Bu kapsamda ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31.12.2022 tarihinden itibaren iki yıl süre ile uzatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2022 Ehliyet yenileme ücreti

Bu sene ehliyet yenilemek için 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payı olmak üzere toplam 15 TL ödeme yapmak gerekiyor.

Exit mobile version