Evinde doğal gaz olan herkesi ilgilendiriyor: Mayıs ayı için açıklandı!

Evinde doğal gaz kullanan aboneleri yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) resmi sitesi üzerinde 2021 yılı Mayıs ayı tarifeleri açıklandı. Yayınlanan tarife tablosunda doğal gaza yüzde 1 oranında zam yapıldığı görüldü.

Konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için Mayıs ayı doğal gaz tarife tablosu yayınlandı. BOTAŞ resmi internet sayfasında yayınlanan tabloya göre doğa gaza zam geldi.

Yeni tarifeler şöyle:

Konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, nisanda geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1315 lira 500 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1471 lira 414 kuruş, santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat yüzde 12 artışla 1631 lira 667 olarak belirlendi.

Kademe 1: Her bir Ölçüm Sistemindeki Yıllık Çekiş miktarı 300.000 Sm3 ve altında olan Serbest Tüketicileri ifade etmektedir.

Kademe 2: Her bir Ölçüm Sistemindeki Yıllık Çekiş miktarı 300.001 Sm3 ve üzerinde olan Serbest Tüketicileri ifade etmektedir.

OSB: Organize Sanayi Bölgesi/Kullanıcı Birliği

LNG: Doğal gazı Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) formunda satın alan tüketicileri ifade etmektedir.

CNG: Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) üretimi amaçlı doğal gaz kullanan tüketicileri ifade etmektedir.

Exit mobile version