Evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelenler dikkat: PTT’den para verilecek!

Faturası yüksek gelen dar gelirli vatandaşlar nasıl ödeyeceğini düşünürken, devlet tarafından yapılan fatura yardımları merak konusu oldu. İhtiyaç sahiplerine destek kapsamında fatura yardımında bulunuluyor. Buna göre, evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar geliri aileler destekten yararlanabiliyor.

Elektrik faturasına destek sağlanıyor. 135 TL’den fazla fatura gelenleri yakından ilgilendiren bir karar alındı. Dar gelirli ailelere elektrik faturası için para desteği sağlanıyor. Söz konusu fatura yardımı için paralar PTT üzerinden alınıyor.

Dar gelirli aileler kimlik kartı ve faturasını alıp PTT’ye gitmeleri durumunda elektrik desteğinden yararlanabiliyor. Bu kapsamda, herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturasıyla PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak.

ELEKTRİK FATURA YARDIMI KAÇ TL?

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sunmaktadır

Exit mobile version