Gündem

Evine asgari ücret giren, dolabını dolduramayan vatandaşlar dikkat: Başvuran 5 yıl boyunca kuru gıda yardımı alacak!

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. Maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için kuru gıda yardımı veriliyor. Söz konusu yardım 5 yıl boyunca devam ettiriliyor. 5 yılsonunda hizmetten yararlanmaya devam etmek isteyenler yeniden başvuruda bulunabiliyorlar.

Türkiye’de yaşayan ancak geçinmekte zorlanan vatandaşlar için Vakıflar Genel Müdürlüğü duyuruda bulundu. Bu kapsamda yapılan açıklamada, 81 il merkezinde kuru gıda yardımı verildiği bildirildi. 15 kalem gıda ürününden oluşan yardımlarda, 3 adet kuru gıda koli tipi bulunuyor. Koliler, A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik olmak üzere aileler için hazırlanıyor.

Kuru gıda yardımından faydalanmak isteyenlerin ise şartları sağlaması gerekiyor.

Bu kişiler başvurabilir

1. Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar,
2. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Başvuru yapmak isteyenler için detaylar

Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan “Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu”nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler. Yurtiçi kuru yardımı hizmetine başvuruda, çalışabilecek durumda olan 18-65 yaş arasındaki kişilerden Türkiye İş Kurumu iş başvurusu kaydı istenir.
Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede durumu uygun olanlar kuru gıda hizmetinden yararlandırılır.
Kuru gıda yardımı hizmetine yapılan başvurular sınırlı sayıdaki kontenjanlar nispetinde değerlendirilmekte olup başvuru yapılması hizmetin hemen başlatılacağı anlamına gelmemektedir.
Kuru gıda yardımından yararlananların ölümü, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 ay paketin teslim alınmaması halinde hizmete son verilir.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURU GIDA/SICAK YEMEK HİZMETİ İÇİN SAĞLIK VERİLERİNİN İŞLENMESİNE ve KULLANILMASINA DAİR AÇIK RIZA BEYANI
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15.07.2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 27.09.2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Yönetmeliği kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere verilmekte olan kuru gıda veya sıcak yemek hizmetlerinden faydalanmak için yapmış olduğum başvurumun değerlendirilmesinde ve başvurumun kabul edilerek hizmetten yararlanmam halinde hizmetten yararlandığım sürece başvuru sırasında vermiş olduğum sağlık verilerimin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimleri tarafından 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işlenmesine ve aktarılmasına İZİN VERİYORUM.