Genel

Evini onarmak isteyenler dikkat: Bakanlık 75 Bin TL veriyor, başvuru için…

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için devlet bazı sosyal destek yardımları sağlıyor. Bu kapsamda verilen barınma yardımı da bunlardan bir tanesi bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ihtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 75 Bin TL’ye kadar ödeme gerçekleştirildiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sayfası üzerinden barınma yardımına ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım gerçekleştiriliyor

Kimler başvurabilir?

Destek için 18 yaş üstü aile bireyi başvuruda bulunabilir.

Ayrıca yapılan açıklamada, hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma durumlarında desteğin sağlandığı bildirildi.

Kim ne kadar alıyor?

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir.

Ödeme dönemi ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eylül ayında gerçekleşen yardımlara ilişkin açıklamasında, barınma yardımı kapsamında 8,5 milyon lira destek sağladıklarını bildirmişti.