Genel

Evlenecek çiftlere faizsiz kredi imkanı! Evlilik kredisi başvuru şartları

Artan enflasyon oranları, geçim sıkıntıları ve hayat pahalılığı gibi çeşitli ekonomik durumlar vatandaşları olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Geçim sıkıntısı ile başa çıkmaya çalışırken aynı zamanda mutlu bir yuva kurmak gün geçtikçe zor hale geliyor.

Hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler, evlilik öncesinde çeşitli borçların altına girerek düğün masraflarını karşılamaya çalışıyor. Evlendikten sonra sahip olunan borçları ödemek uzun yıllar sürüyor. Birçok kişi artan düğün masraflarından dolayı düğün, nişan ve kına gibi organizasyonları es geçiyor. Yaşanılan zorluklar karşısında devletten adım geldi.

150 Bin TL Kredisinden Kimler Faydalanabilir?

Evlilik arifesinde olanlar, çeşitli kredi imkanları hakkında araştırma yapıyor. Birikim yapmanın oldukça zor olduğu bir dönemde olunduğu için evlenmeden önce birçok kişi kredi çekiyor. Kredi çekmek düğün zamanı maddi zorlukları hafifletse de sonraki süreçte eşlerin daha da zorlanmasına yol açıyor. Faiz oranları da arttığı için çekilen kredileri fazlasıyla geri ödemek zorunda kalınıyor.

Evlilik kredisinden faydalanmak isteyenler başvuru şartları hakkında gündemi yakından takip ediyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kanundan sonra evlenecekler için güzel haber geldi. Aile ve Gençlik Fonu kurularak, kanun yürürlüğe girdi. Yeni evlenecek gençler için 150 bin TL kredi imkanı sunuldu. Kredinin en büyük artısı ise 2 yıl geri ödenmemesi. Evlilik kredisi sadece yeni evlenecek gençler için verilecek.

Evlilik Kredi Koşulları

Evlenme kararı alan çiftler, mutlu olacakları bir yuva kurmak için kararlar alırken birçok endişe ile karşılaşıyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle düğün için yapılacak masraflar pek çok kişi için büyük dertlere dönüşüyor. Aile ve Gençlik Fonu sayesinde yeni evleneceklere 2 yıl geri ödemesiz bir şekilde 150 bin TL kredi fırsatı veriliyor.

Çekilecek kredi için 4 yıl geri ödeme şartı bulunuyor. Deprem bölgesinde bulunan gençler için öncelik durumu söz konusu. Sunulan koşullardan biri de yaş ve gelir olarak belirlendi. Sicil kaydının da temiz olması durumunda evlilik kredisinden faydalanılabilir. 18 ile 27 yaş aralığında bulunan çiftler Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanabilecek.