Evlenecek olan vatandaşlara müjde: Devlet, birikimlerinize katkı sağlayacak! Çeyiz hesabı 2022

Devlet, ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara belirli kategoriler altında yardımlar yapmaktadır. Bu yardımlardan biri de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önderliğinde geliştirilmiş olan çeyiz desteğidir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yuva kuracak olan çiftlere belirli şartlar çerçevesinde çeyiz desteğinde bulunmaktadır. Ancak bu destekten yararlanılabilmesi için belirli şartların sağlanması ve evlilikten önce bir miktar birikime sahip olunması gerekmektedir. Peki, devletin çeyiz desteğinden kimler yararlanabilir?

Çeyiz Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde geliştirmiş olduğu çeyiz desteği, yeni evlenecek olan çiftleri kapsamaktadır. Bu noktada ilgili hizmetten yararlanılabilmesi için bazı şartlar belirlenmiştir. Kurum, çeyiz desteği başvurusu için sağlanması gereken kriterleri şu şekilde duyurmuştur:

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar dışında, 18 yaşından küçük olan vatandaşların da çeyiz hesabı açma hakları bulunmaktadır. Ancak bu hak reşit olma durumu gerçekleşene kadar vatandaşların vasilerine devredilmiştir.

Devletin Çeyiz Desteği Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önderliğinde geliştirilmiş olan çeyiz desteği, ilgili hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin evlilikten önce hesaplarında bulunan birikimlere bağlı olarak değişmektedir. Devlet, ilgili birikim tutarının en fazla yüzde 20’sini katkı payı olarak verebilir. Ancak bu tutar 5 bin TL’yi geçemez.

Çeyiz Desteğinden Nasıl Yararlanılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan çeyiz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların, öncelikle bankalarda çeyiz hesabı açmaları daha sonrasında ilgili şartları sağlamaları gerekmektedir. Şartların sağlanması durumunda yetkili kuruma müracaat edilebilmektedir.

Exit mobile version