Ekonomi

Evleri Isıtmak Güçleşecek! Doğalgaz Zammı Kapıda!

Zam fiyatları arka arkaya geliyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2022 asgari ücret henüz vatandaşa yatmaya başlamadan eridi. Kış aylarında evini doğalgazla ısıtan vatandaşlara üzen haber geldi. 1 metreküpü 2.10 TL olan doğalgaz fiyatı sanayilere yüklenilmesi sebebiyle yeni yıldan itibaren artacak. Bu fiyatın 3 TL olması bekleniyor. Bu durumda 2022 itibariyle evde doğalgaz açmak artık cep yakacak. Peki ne kadar zam gelecek?

Evde Doğalgaz Açmanın Bedeli Artacak!

Sanayicilere yüklenen doğalgaz fiyatları artık  mesken tüketimine dağıtılacak. Döviz fiyatlarında yaşanan artış birçok kaleme yansıdığı gibi enerji fiyatlarına da zam getirdi. Doğalgaz, sanayiye son 1 yılda yüzde 199, doğalgazdan elektrik üreten santrallere de yüzde 243 zam yapılmıştı. Sanayinin yükü hafifleyecek.

Enerji Uzmanı Çağada Kırım, “Doğalgazı, elektriği evde ucuz kullanmak güzel bir durum ama bu bir şekilde vatandaştan farklı yollardan tahsil ediliyor. Maliyetleri sanayiye yüklüyoruz. Vatandaş evinde fazladan 20 TL ödeyecekken, markette 100 TL fazla ödüyor” ifadelerinde bulundu.