Evlilik kredisi başvuruları yarın başlıyor: Yaş sınırında değişiklik

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın evlilik hayali kuran gençlere yönelik müjdesiyle gündeme gelen Aile ve Gençlik Fonu üzerinden verilecek evlilik kredisinde önemli bir değişiklik yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, başvuru şartlarını açıklarken, yaş aralığının 18-29 olacağını duyurdu.

Başvurular yarın başlıyor

Yarın başlayacak olan başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Genç çiftlere, 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi imkânı sunulacak.

Kabinenin gündeminde konuşuldu

Önceki gün toplanan Kabine Toplantısı’nda evlilik kredisine ilişkin ayrıntılar ele alındı. Bakan Göktaş, başvuracak gençlerin yaşlarının 18-29 olması ve 30 yaşından gün almamış olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, gelir şartı olarak çiftlerin toplam gelirinin brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

Evlilik eğitimi şartı

Evlilik öncesinde çiftlerin bilinçlenmesi amacıyla uygulanan evlilik eğitimi de önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Aile ve Gençlik Fonundan yararlanmak isteyen gençlerin bu eğitime katılması bekleniyor.

Başvuruların ilk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençler için geçerli olacağı da belirtiliyor. Evlilik kredisinin amacı, aile müessesesini desteklemek ve gençlerin sosyal risklere karşı korunması ile girişimlerine destek sağlamak olarak açıklanıyor.

Başvurular 15 Şubat tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden alınacak.

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları

Daha fazla bilgi için;

*Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

*Bakanlığın 144 Alo 170 hattını arayabilirsiniz.

 

Exit mobile version