Evlilik kredisi ödeme tarihi belli oldu: Bakan Göktaş açıkladı!

Evlilik kredisi ödeme tarihi belli oldu. Evlenecek çiftlere destek amacıyla alınan kredi kararında bir gelişme yaşandı. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisinin ilk ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihi açıkladı. Peki, evlilik kredisi başvuru şartları neler?

ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI

Evlenecek çiftlere verilecek olan evlilik kredisi ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bakan Göktaş, merakla beklenen evlilik kredisi ödemesinin tarihini duyurdu. TRTHaber’in canlı yayınına katılan Göktaş, resmi nikahları 15 ile 30 Nisan arasında gerçekleşmiş olan çiftlerin ödemelerinin 21 Mayıs tarihinde yapılacağını söyledi.

Bakan Göktaş’ın açıklamasında, “Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak” dedi.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI;

‘Aile ve Gençlik Fonu’ kapsamında yeni evlenecek gençlere verilecek iki yıl geri ödemesiz 150 bin TL’lik destek paketi için başvurular 15 Şubat’ta başlamıştı.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),

Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Antep, Hatay, Maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Urfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,

Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,

Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Exit mobile version