EkonomiGündem

EYT bekleyenler dikkat! Yeni gelişme yaşandı

EYT ile ilgili bir gelişme yaşandı. Milyonlarca kişinin beklediği EYT ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. EYT’nin Türkiye’yi sarsan deprem nedeniyle 1 yıl erteleneceği iddiası ortaya atıldı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan net kararını verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki 10 ili birden yıkan depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin 14. gününde mücadele devam ederken, can kaybı 40 bini aştı. Deprem seferberliği sürerken, milyonlarca kişinin beklediği EYT ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. EYT’nin 1 yıl erteleneceği iddiası gündem yarattı.

EYT ERTELENECEK Mİ?

Kahramanmaraş depremleriyle birlikte emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ile ilgili yeni yasanın erteleneceğine dair iddialar kulislerde konuşulmaya başlandı.

Söz konusu erteleme önerisinin AK Parti’nin MYK toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise EYT düzenlemesinde geri adım atılmayacağını ifade ettiği öğrenildi.

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Gelen son bilgilere göre; Erdoğan, önümüzdeki hafta içinde TBMM Genel Kurulu’nun çalışması halinde EYT düzenlemesinin mevcut haliyle yasalaşmasını istedi.

Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Salı veya çarşamba günü EYT düzenlemesinin de meclisten geçmesi bekleniyor.