EYT düzenlemesi bekleyenlerin dikkatine; Bakan Bilgin’in “Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var” dediği formül açıklandı!

Geçtiğimiz günlerde EYT düzenlemesine ilişkin açıklama gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ortada dolaşan belirsizliğe bir son vermiş ve açıklamalarında; “Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor bu doğru değil. Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var” ifadelerini kullanmıştı. O açıklamalar sonrasında Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, edindiği kulis bilgilere dayanarak, masadaki tek formülü açıkladı.

ZAFER ŞAHİN KULİS BİLGİLERİ AKTARDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in tek formüle işaret etmesinin ardından Ankara’da başlayan kulis hareketliliği basına da yansımaya başladı. Bugünkü köşesine EYT düzenlemesinde ele alınması beklenen tek formülü taşıyan Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, kulağına gelen duyumları açıkladı. Yazısına, “Milyonlarca insanın beklediği EYT’de artık sona doğru yaklaşılıyor. Son Kabine sonrasında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açıklaması dikkat çekti. Bunlardan birincisi EYT ile ilgili. Masada tek formül olduğunu söyledi Bakan Bilgin” sözleri başlayan Şahin, yazısının devamında olası formülü de masaya yatırdı.

ZAFER ŞAHİN’E GÖRE TEK FORMÜL; ERKEKLERDE 9 BİN GÜN, KADINLARDA İSE 7 BİN 200 GÜN

Öte yandan ele aldığı yazıda kulis bilgilere dayanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işaret ettiği tek formülü açıklayan Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, konuya ilişkin; “Kulislerde konuşulan şu; erkeklerde 9 bin gün, kadınlarda 7 bin 200 gün yani 25 yıl ve 20 yılı tamamlayanlar 8 Eylül 1999 öncesi işe girmişse emekli edilecekler. Bu kapsamda Türkiye’de 1 milyon kişinin olduğu belirtiliyor ve her yıl 450 bin kişi emekli oluyor. 2023 yılında düzenlemenin hayata geçmesiyle beraber o yıl Türkiye’de 1.5 milyon kişi emekli olacak. Kuvvetle muhtemelen Bakanın masada olduğunu belirttiği formül buymuş gibi görülüyor. Tabi başka formüller de gündeme gelebilir. Çalışmaya son şekli verildikten sonra Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacak ve oradan çıkacak nihai metin TBMM gündemine getirilecek” ifadelerini kaleme aldı.

Exit mobile version